6 criterii dupa care alegi scoala de muzica potrivita

Alegerea unei scoli de muzica potrivite pentru copilul tau nu e mereu o sarcina simpla. Insa daca iei in calcul cateva criterii de baza, lucrurile se simplifica iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Alegerea trebuie facuta in cunostinta de cauza pentru a fi cu adevarat in beneficiul copilului.

Identificarea corecta a celei mai bune variante este foarte importanta caci primul contact cu lumea muzicii va defini pe termen lung relatia pe care cel mic o va avea cu aceasta in viitor. A-l inscrie la o activitate in care el nu se regaseste sau pentru care nu are inca tragere de inima se va dovedi o greseala care il va indeparta pe viitor de studiul muzicii. De aceea, cand alegem o scoala de muzica pentru copiii nostri, e bine sa luam in calcul urmatoarele criterii:

  1. Renumele, istoricul si brandul scolii de muzica respective. E de preferat sa alegeti o scoala de muzica cu vechime, caci aceasta poate oferi mai multe garantii, prin experienta si istoricul sau. Un brand cunoscut isi va asuma mereu responsabilitatea actului educational si isi va respecta blazonul, prin urmare e de asteptat sa promoveze si sa ofere o calitate ridicata a serviciilor.

  2. Activitatile specifice oferite trebuie sa fie cat mai diverse. Fiind vorba despre activitati vocationale, e bine sa avem de unde alege, in functie de talent, potential si aptitudini, iar daca scoala respectiva ofera varianta unei evaluari prealabile a potentialului muzical artistic, cu atat mai mult exista sansa sa identificam cursul potrivit.

  3. Programul activitatilor. Pentru multi dintre noi timpul este foarte limitat iar ferestrele de oportunitate sunt reduse. De aceea, este important sa gasim activitati care sa coincida cu orarul si programul copiilor, iar pentru asta trebuie sa cautam si sa rezervam din timp orele si activitatile respective.

  4. Pregatirea si experienta profesorilor conteaza mult, dar este mai greu de identificat si cuantificat. Insa indirect, rezultatele cursantilor (la concursuri, de exemplu) spun totul despre cei care ii pregatesc. Pregatirea pedagogica a profesorilor este intotdeauna un plus.

  5. Organizarea de spectacole este foarte importanta pentru cei mici. Pe langa faptul ca are un rol motivant, contactul cu scena are o latura emotionala pe care ei, ca mici artisti, trebuie sa o dezvolte. A urma cursuri de muzica sau teatru fara finalitatea unui spectacol este cel putin plictisitor la varsta lor, in conditiile in care majoritatea fac aceste activitati ca hobby.

  6. Distanta fata de casa poate fi un criteriu in anumite cazuri. Dar, pana la urma, daca ne dorim tot ce e mai bun pentru cei mici, sigur vom gasi solutii sa alegem o scoala de renume, chiar daca nu e mereu aproape de casa.

6 criterii dupa care alegi scoala de muzica potrivita
Scroll to top