De ce sa alegi o scoala de muzica pentru activitati extrascolare

Vacanta e pe sfarsite. Ne pregatim pentru un nou an scolar si tot mai multi parinti incep deja sa caute activitati extrascolare pentru copii. Scolile de muzica se intrec in oferte in aceasta perioada caci la mare cautare sunt acum cursurile de muzica (pian, chitara, canto, vioara), teatru sau dans.

Dar care sunt beneficiile pentru care alegem o scoala de muzica?

Trebuie spus de la inceput ca fiecare activitate muzical-artistica are beneficiile ei. De aceea, este bine sa alegem cu atentie ce anume i s-ar potrivi fiecarui copil in parte. Un copil energic, hiperactiv, va avea, in mod evident probleme in a urma un curs de vioara, de exemplu, dar participarea la cursurile de teatru si actorie ar putea fi o optiune mult mai buna pentru el.

Chiar daca alegerea pare dificila, noi va putem ajuta sa optati cat mai eficient, punandu-va la dispozitie toate informatiile, recomandarile si experienta noastra de aproape 10 ani.

La Bravissimo, poti alege intre activitati de grup (cor, teatru, dans) sau poti urma activitati individuale (pian, canto, chitara, vioara sau flaut), in functie de temperamentul fiecaruia.

In ceea ce priveste activitatile muzicale individuale, principalele beneficii sunt in mod clar legate de cresterea capacitatii de concentrare, a rabdarii, a ordinii mentale si nu in ultimul rand, a creativitatii. Pentru a afla mai multe despre acest subiect, va recomandam sa cititi articolul Muzica si Creierul Uman.

Scoala de Muzica Bravissimo creeaza cadrul necesar si specific participarii la diferite spectacole, auditii, recitaluri, concursuri sau gale, in functie de nivelul de pregatire si de dorinta cursantului, bineinteles, fapt ce va avea un impact pozitiv, atat emotional cat si la nivel cognitiv.

Cu siguranta un prieten ar putea fi interesat de acest articol. Distribuie-l!
error
De ce sa alegi o scoala de muzica pentru activitati extrascolare
Scroll to top
error

Ti-a placut articolul? Distribuie-l!