Corul de Copii Bravissimo
CORUL BRAVISSIMO – Drumul spre performanta pe aripile muzicii
Corul de copii Bravissimo a fost infiintat in anul 2011 la initiativa Asociatiei Culturale Bravissimo, care a pus de altfel si bazele Scolii de Muzica si Teatru si Arte Vizuale Bravissimo Art School.
Copiii din Corul Bravissimo, cu varste cuprinse intre 5 si 13 ani, sunt selectati in urma unor evaluari gratuite realizate de profesionisti, toti avand calitatile necesare atingerii unor performante la cel mai inalt nivel.
Vino la Corul Bravissimo pentru a descoperi artistul din copilul tau! Te asteptam in cel mai bun cor de copii Bucuresti!
Tot ceea ce ai de facut este sa te inregistrezi folosind formularul de inscriere, unde poti opta pentru unul din sediile Scolii de muzica si teatru Bravissimo Art School din Bucuresti, sectorul 2 si sectorul 4.
Daca iti este mai usor sa suni, fa o programare la numarul 0743.034.511 sau 0787.887.887.
La prima intalnire ne vom cunoaste, vom face o evaluare gratuita a potentialului muzical si vom stabili de comun acord cum vom proceda in continuare pentru ca micutul tau sa faca parte din corul de copii.
La ora actuala, Corul Bravissimo este format din 42 de copii extrem de talentati, care beneficiaza de pregatire profesionala si suport tehnico-material adecvat si specific domeniului de activitate – cor copii Bucuresti.
Corul de copii Bravissimo are o evolutie spectaculoasa, deruland o serie de proiecte importante. Evolutia profesionala a copiilor permitand abordari noi si la nivel ridicat!
Ce inveti in corul de copii? De ce este recomandata educatia muzicala?
Descoperind un copil talentat, avem misiunea de a-i cultiva, educa si dezvolta capacitatile sale muzicale. Aptitudinile nu au un caracter static. Ele se dezvolta sau involueaza, in cazul neexersarii.
Prin natura lor, activitatile de educatie muzicala (intr-un cor de copii) actioneaza asupra ambelor emisfere cerebrale:
- cea stanga – centrul gandirii – este actionata prin cunostinte organizate logic si prin perceptarea teoretica, rationala.
- cea dreapta – centrul afectivitatii, imaginatiei, emotivitatii, creativitatii, relatiilor interumane – este actionata prin activitati muzicale propriu-zise: interpretare si auditie.
Aptitudinile sunt inclinatii/dispozitii native, pentru anumite domenii de activitate, care nu se dezvolta de la sine ci numai prin cultivarea lor intr-un mediu prielnic (in coruri de copii). Un rol deosebit in modelarea copiilor si tinerilor il are educatia artistica prin intermediul unui cant coral practicat in coruri de copii. Aceasta activitate reprezinta cel mai sugestiv model de educatie in colectiv si ii invata pe copii sa se incadreze in disciplina ceruta de ansamblu. Cantul coral aduce un plus de echilibru intelectual si emotional si este un bun modelator al personalitatii umane. Acesta reprezinta nu numai o functie muzicala ci si o functie sociala. Muzica reprezinta un mijloc de comunicare interumana iar cantatul in coruri de copii dezvolta dragostea fata de colectivul din care fac parte.
A-i invata pe copii sa cante in cadrul unui cor de copii inseamna a-i invata mai intai sa asculte, sa auda constient pentru ca singuri sa isi dea seama ce este bun sau rau in executia lor. Cursurile de cant coral vor oferi copiilor posibilitatea de a-si dezvolta auzul muzical, vocea, simtul ritmic, memoria muzicala, aptitudinile interpretative si de receptare.
Cultivarea vocii in corul de copii se realizeaza prin mai multe feluri de exercitii:
- de respiratie
- de dictie
- de emisie
- de intonatie
- de frazare
Aceste exercitii practicate in coruri de copii au un scop precis care vizeaza progresele de lunga durata si urmaresc realizarea calitatilor esentiale ale unui glas format:
- justetea intonatiei
- claritatea
- omogenitatea
- supletea
- emisia naturala
Fiecare elev trebuie deprins cu respiratia, emisia si dictia corecte, eliminandu-se cantatul si vorbirea pe nas, cu voce strangulata, nearticulate si cu deficiente de dictie si frazare. Dirijorul, Impreuna cu corul, are de parcurs un drum foarte lung, de la simpla descifrare a unui repertoriu pana la slefuirea lui. Dirijorul de cor are rolul de a modela ansamblul, incepand de la modul de emisie a sunetului si de la alegerea repertoriului. In functie de repertoriul ales, dirijorul poate modela gustul artistic si nivelul ansamblului coral. Fiecare proiect/concert reprezinta o noua etapa in evolutia fiecarui cor de copii, pornind de la faptul ca fiecare piesa din repertoriu dezvaluie noi probleme de interpretare. Abordarea unui repertoriu variat largeste orizontul de interpretare al dirijorului si implicit al ansamblului coral.Timbrul este un element care individualizeaza si da personalitate atat vocii cat si instrumentului. Societatea pune mare accent pe personalitate, ca forma marcata a individualitatii, de aceea este foarte important ca si in cadrul corului, membrii sa se manifeste cu personalitate. Astfel, se constata ca nu intamplator, din randul coristilor s-au format solisti! Interpretul corist va beneficia de aceeasi pregatire ca si cantaretul solist!
Muzica corala are forta de a uni spiritele intr-o vibratie unica rezultata din uniunea dintre sunet si cuvant! Daca aveti o voce buna, nu sovaiti sa o cultivati, considerand-o cel mai frumos dar pe care vi l-a acordat cerul! (R. Schumann)
Succesul obtinut de Corul Bravissimo este marcat prin participarea la numeroase concerte, emisiuni TV si radio. De asemenea, corul de copii Bravissimo este integrat in diverse proiecte culturale, imprimand in studiouri alaturi de artisti de top din Romania.
Nu mai astepta! Asigura-i drumul spre performanta pe aripile muzicii! Nu ti-ai dori sa fie admirat si aplaudat pe cele mai importante scene concertand alaturi de artisti de top?
Corul de copii “Bravissimo” este o carte de vizita cu care Bravissimo Art School se mandreste!