Cursuri canto pentru copii

Cursuri de canto - Lectii de canto

Cursuri de canto pentru copii

Urmand cursuri de canto, copiii au posibilitatea de a-si exploata calitatile vocale, prin dezvoltarea tehnicii si deprinderea metodelor de control asupra corzilor vocale. In alegerea corecta a pieselor de studiu sta succesul reusitei in studiul tehnicii vocale, de aceea este important ca la lectiile de canto sa studiem melodii potrivite.

Bun venit pe pagina “Cursuri de canto” a Școlii de muzică și teatru Bravissimo ART SCHOOL.

Dacă citești aceste rânduri, suntem convinși că muzica reprezintă pentru tine mai mult decât plăcerea de a asculta melodiile favorite. Ești aici pentru că îți place să cânți și vrei să te perfecționezi, fie cu scopul clar de a face o carieră în muzică, fie pur și simplu din hobby.

Este primul pas si unul important pentru a putea să îți îndeplinești obiectivul.

În timp, după ce sunetele se fixează, tehnica ta vocală se perfecționează, iar vocea devine cu adevărat un instrument desăvârșit, hobby-ul se poate transforma într-o perspectivă pentru cariera ta.
Fie că este hobby sau carieră cântul vocal îți aduce multă satisfacție. Este un domeniu pe care dorești să îl explorezi, pentru a te descoperii și a-ți hrăni pasiunea.

Bravissimo ART SCHOOL prin catedra de canto( studiul tehnicii și artei vocale ) îți oferă sprijinul, punându-ți la dispoziție instrucțiuni individualizate în toate stilurile muzicale moderne(pop, rock, folk, rhythm and blues, soul, reggae, etc).

Toți cursanții noștri care își doresc să performeze și ating un anumit nivel de pregătire, urmând cursuri de canto au suportul nostru pentru o carieră în muzică.

Bravissimo Music asigură publishingul, managementul, impresariatul și bookingul tinerilor noștri artiști. Este singura Casă de discuri independentă din București și din România, care se adresează exclusiv copiilor și adolescenților. Artiști precum Cristina Buia, Navya Agarwal, Andra Ivănuș, Teodora Murg, Cătălina Mihalache, Andreea Anton, Anays Cosma, dar și Corul de copii Bravissimo sunt pregătiți, susținuți și promovați prin proiectul “BRAVISSIMO”.

Noi știm că solistul vocal este un lider muzical puternic. Fie că este pe scenă sau în studio, vocea lui, este unul din instrumentele cele mai flexibile și expresive, indiferent de stilul muzical. De aceea aceste cursuri de canto trebuie să țină cont de personalitatea, înclinațiile si posibilitățile native ale cursantului, pentru a trasa un program de studiu personalizat.
Și pentru că vorbim de personalizarea programului de studiu, vrem să atragem atenția asupra faptului că luând lecții de canto la o vârstă fragedă, cu o persoană necalificată, putem face mai mult rău decât bine, mergând până în punctul critic de a afecta corzile vocale ireparabil.

Noi recomandăm pentru începătorii care nu au depășit perioada de pubertate și mai ales celor mici, cursuri canto în grupuri mici(3-4 cursanți) sau în cadrul unui cor de copii și tineret. De la această recomandare vine și următoarea întrebare:

 • De la ce vârstă putem începe cursuri de canto?

Cei înzestrați nativ pot lua lecții de canto pentru copii începând cu vârsta de 5-6 ani.
Studiul constă în exerciții de respirație, auz, deschiderea gurii, pronunțarea vocalelor și a consoanelor, cântat simplu și natural.
După această etapă vom trece la studiul solfegiului, vocalize pe terțe și cvinte, exerciții de dictat, mici exerciții de frazare, cântece ușoare.

 • Poate oricine să urmeze cursuri de canto?

Pentru a înțelege și a putea trage o concluzie, trebuie să vedem care sunt însușirile vocii umane. Vorbim despre vocea cântată, care se diferențiază de cea vorbită datorită întinderii sale.

 • Timbrul – este elementul principal în clasificarea vocilor, el făcând posibilă diferențierea lor. Fiecare voce are trăsăturile sale specifice, timbrul fiecărei persoane fiind unic.
 • Întinderea( ambitusul ) – este o însușire a fiecărei voci impusă de limitele sale sonore( cel mai înalt și cel mai grav sunet de care dispune un solist vocal )
 • Testura – este partea din întindere în care vocea solistului vocal poate fi folosită cu ușurință, fără nici un efort.
 • Volumul( amploarea ) – este determinat de cavitățile rezonatorii. Vocea are volum atunci când conformația anatomică a cavităților de rezonanță este mai dezvoltată, producându-se astfel o multitudine de vibrații a sunetelor armonice cu ajutorul cărora se îmbogățește sonoritatea.
 • Intensitatea – se referă la puterea unui sunet și este determinată de capacitatea plămânilor și elasticitatea mușchilor respiratori.
 • La toate aceste însușiri ale vocii umane se adaugă adaugă simțul ritmic și auzul.

Acestea sunt principalele criterii de selecție ale viitorilor cântăreți( soliști vocali ).

La Bravissimo ART SCHOOL aveți posibilitatea să aflați într-un mod profesional și sincer, dacă puteți sau nu să urmați cursuri canto în cadrul școlii noastre sau în altă parte. Evaluarea se face gratuit, cu o programare în prealabil. Această evaluare gratuită va ține cont de ritmul, auzul și toate însușirile vocii potențialului cursant.

La final veți primi din partea profesorului evaluator recomandările necesare începerii unui curs de canto, sau unui alt curs de muzică.

Profesorii noștri sunt calificați pentru a susține atât lecții de canto pentru copii, cât și lecții de canto pentru adulți, având la dispoziție săli de curs special amenajate și dotate corespunzător cu toate echipamentele necesare desfășurării în bune condiții a acestor ore.

Odată ce ați început cursuri de canto pentru copii sau cursuri de canto pentru adulți la unul din sediile noastre situate în București, din strada Agricultori, nr. 48 în sectorul 2 sau din strada Mărțișor, nr. 22 în sectorul 4, veți fi instruiți la un nivel ridicat, profesorii noștri urmărind să îmbunătățească de la o oră la alta calitățile tale vocale, auditive și de ritm.

Care sunt obiectivele acestor lecții de canto?

Dezvoltarea tuturor abilităților tale muzicale, și în mod special dezvoltarea unei bune Tehnici Vocale, astfel încât gândirea să rămână liberă spre a fi întrebuințată în estetica vocală, în interpretare.
Pentru a dobândi o tehnică voclă desăvârșită, este necesar să studiezi în mod organizat ținuta, respirația, impostarea și interpretarea, după un program stabilit împreună cu profesorul tău de canto.

 • Ce este ținuta?

Este atitudinea corpului, ce influențează hotărâtor procesul vocal, atât fiziologic, cât și estetic.
Ținuta corpului trebuie disciplinată, astfel încât să se evite tensionarea( încordarea ) corpului, mâinilor, picioarelor, urmăridu-se ca sunetele vocale să nu pară chinuite, strangulate.
Poziția bună a corpului are o importanță majoră deoarece influențează buna funcționare a laringelui, a limbii dar și a mușchilor feței, gurii, ochilor.

 • Ce este respirația?

Are două faze: inspirația( atunci când tragem aer în plămâni) și expirația( atunci când dăm aerul afară din plămâni. În practica vocală apare și o a treia fază, respectiv retenția, adică reținerea aerului inspirat în plămâni o perioadă de timp. Inspirația la soliștii vocali este profundă și se face de obicei prin nas, pentru ca aerul introdus în plămâni să fie încălzit , fără impurități și umezit. În timp ce cântăm inspirația se face în anumite momente ale frazei muzicale, lucru care trebuie studiat cu mare atenție la fiecare piesă. Expirația pentru un om normal este socotită un act pasiv, în care mușchii se destind. Pentru un solist vocal devine un act cât se poate de activ și prețios.

Dacă studiem necontrolat și fără un program constant de lucru, care să țină cont de respectarea echilibrului fizic și psihic, vocea se alterează și pot apărea chiar defecte vocale grave.

 • De ce sunt generate defectele vocale?
 1. vicii în construcția fizică în general și a aparatului vocal în special
 2. vicii de natură psihică care provoacă neîncredere, nesiguranță, trac
 3. nerespectarea principiilor de tehnică vocală

Din acest motiv recomandăm prudență în alegerea unui profesor de canto și nu recomandăm sub nici o formă studiul după diverse tutoriale fără să aveți o bază solidă.
Sunt multe de spus despre pregătirea pe care trebuie să o urmeze un solist vocal, dar fără să punem în aplicare toate noțiunile teoretice, fără să exersăm vocea, ritmul și auzul ar fi doar o înșiruire de cuvinte.

Echipa de profesioniști de la Bravissimo ART SCHOOL este pregătită să facă din tine un mare artist. Rezultatele obținute ne îndreptățesc să fim siguri pe ceea ce afirmăm și să spunem că facem parte din elita instituțiilor de profil.

Dacă ai un vis vino să îl transformăm în realitate, vino să faci parte din marea familie Bravissimo!

 

Vino sa studiezi CANTO la Bravissimo Art School!

 

Info utile

Citeste si

Incearca si

Scroll to top