De ce luam lectii de canto

Lectiile de canto ajuta enorm la dezvoltarea dictiei si a acuratetei in invatarea limbilor straine. Cursurile de canto dezvolta tehnica vocala, respiratia, dictia, frazarea, intonatia, dar si auzul muzical, miscarea si prezenta scenica.

Canto – studiul tehnicii vocale

De ce optam pentru canto? Ce inseamna “canto”?

Conform enciclopediei Britannica, termenul “canto” isi are originea in limba italiana (belcanto) si, la o prima vedere, ar insemna cantec/cantare, dar in timp, termenul s-a specializat si a capatat mai mult sensul de “invatare a cantului”, de dobandirea tehnicii si cunostintelor necesare cantatului.

De la ce varsta incepem sa luam lectii de canto?

Rezultatele studiului tehnicilor vocale sunt deci o urmare a exercitiilor si a gimnasticii vocii, nu o simpla imitare a profesorului. De aceea, teoretic, cursurile pot incepe oricat de devreme. Practic, cu toate ca nu exista o varsta minima de la care se pot lua lectii de canto, este important sa nu lipseasca motivatia, rabdarea, vointa, disciplina si perseverenta. De aceea, noi recomandam, tinand cont si de experienta noastra acumulata in timp, ca lectiile de canto sa inceapa dupa varsta de 6-7 ani.

Ce studiem la lectiile de canto?

In timpul lectiilor noastre de canto, repertoriul si exercitiile sunt adaptate fiecarui copil in parte, urmarind astfel dezvoltarea tehnicii vocale, respiratia, dictia, frazarea, intonatia, dar si dezvoltarea auzului muzical, miscarea si prezenta scenica.

Melodiile sunt placute, adaptate varstei cursantului, asigurand o deprindere corecta a tehnicilor vocale in muzica canto.

In plus, lectiile de canto ajuta enorm la dezvoltarea dictiei si a acuratetei in invatarea limbilor straine.

Iar o voce frumoasa, dobandita ca urmare a lectiilor de canto, se pastreaza pana la batranete fara a se pierde.

De ce luam lectii de canto
Scroll to top