Corul de copii și tineret “Bravissimo”, prezentând conceptul muzical “The spirit of Bravissimo” – desemnat pe locul 2 de către juriu la Gala Premiilor Excelsior

Duminică, pe data de 10 decembrie 2017, a avut loc prima ediție Gala Premiilor Excelsior, un eveniment unic și de mare anvergură, unde au fost prezente cele mai bune 10 coruri de copii și tineret din România. Cei peste 450 de copii și tineri conduși de maeștri dirijori, reprezentând cele zece coruri câștigătoare, sau întrecut într-un concurs având ca miză reprezentarea României la Eurovision Choir of The Year.

Evenimentul a fost difuzat în direct pe postul național de televiziune TVR2, gazde fiind vedetele de televiziune Iuliana Tudor și Liana Stanciu, prezentatoarele acestei gale inaugurale.

În deschiderea evenimentului, inegalabilul naist Gheorghe Zamfir alături de Corul Accoustic, dirijat de maestrul Daniel Jinga, au interpretat magnific Ave Maria de Frantz Schubert.

A urmat concursul in sine în care cele zece coruri finaliste( Corul Angeli Junior, Corul Bravissimo, Corul Sfânta Elisabeta, Corul Unison, Corul Fantasia, Corul de Copii Meloritm, Corul Orfeu, Corul de fete Ciprian Porumbescu, Corul Soli Deo Gloria și Corul de Copii și Tineret Symbol) au interpretat live melodiile înscrise în concurs.

Decorul senzațional, atmosfera creată de publicul spectator si emoția concursului au pus o presiune enormă pe mai micii și mai marii interpreți. Toate ansamblurile corale participante au fost la cel mai bun nivel de pregătire, etalând o ținută impecabilă, astfel punând membrii juriului în situația în care au trebuit să puncteze la diferențele mici pentru a face totuși o departajare. La acest capitol membrii juriului, respectiv Gheorghe Zamfir (naist virtuoz si compozitor), prof. univ. dr. Valentin Gruescu – maestru dirijor, Daniel Jinga – maestru de cor al Operei Nationale Bucuresti, Adrian Gazdaru – Director al Teatrului Excelsior si Ana Maria Târâlă – redactor muzical al TVR au desemnat Corul Bravissimo, dirijat impecabil de domnișoara profesor Elena Radu, pe un onorant loc 2.

Fiind un concurs de talie europeană, a avut parte de două recitaluri extraordinare susținute de câștigătoarele Eurovision, artistele Helena Paparitzou și Ruslana.

Într-un final, după votul publicului câștigători au fost desemnați cei de la Corul Symbol, care vor reprezenta România la finala europeană ce se va desfășura în anul 2018.

Această prima editie a Galei Premiilor Excelsior a fost organizată de Teatrul Excelsior cu sprijinul Primăriei Capitalei în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale.

Scopul evenimentului a fost să facă cunoscute cele mai reprezentative coruri școlare din România, să aducă în atenția tuturor talentul noilor generații și să promoveze, totodată, valorile naționale.

Ne bucurăm nespus pentru privilegiul ca Școala de muzică și teatru “Bravissimo Art School”, prin Corul de copii și tineret “Bravissimo”, să fie reprezentată la acest nivel de performanță, fiind printre primii.

Felicitări domnișoarei dirijor Elena Radu, copiilor și tinerilor din Corul Bravissimo și nu în ultimul rând managementului “Bravissimo Art School”, fără de care nimic nu ar fi fost posibil.

Corul de copii și tineret “Bravissimo”, prezentând conceptul muzical “The spirit of Bravissimo” – desemnat pe locul 2 de către juriu la Gala Premiilor Excelsior
Scroll to top